Resatauranger och mat

Bangkok är himlen för matälskare, en sensationell kulinarisk resa och smakupplevelse som är oöverträffad och garanterad att glädja dina smaklökar. Förutom det välkända thailändska köket med sin blandning av kryddig, syrlig, söt och salt mat, inkluderar världsstaden Bangkok ett brett urval av olika matkulturer. Restaurangalternativen är i princip obegränsade, både natt som dag. Varför inte äta thailänds mat längs med floden, i en gränd, eller i ett antikt teakhus, på en middagskryssning eller på en trendig restaurang längst upp i en skyskrapa? Är man på humör för snabbmat kan man räkna med att hitta allt från västerländska kedjor till nudelstånd lite här och där.

Var man ska äta i Bangkok?

Det finns ingen brist på matalternativ i Bangkok. Ät i ett gatukök och se vardagen i Bangkok passera förbi på gatan. Njut av fisk och skaldjur på en lokal restaurang, njuta av utsökt mat från ett hotells restaurang högt uppe i en skyskrapa med utsikt över staden, eller ta en snabb fika i en av varuhusens food courts. Oavsett vad du väljer, och oavsett var du bor i Bangkok, kommer du nog inte att bli besviken.

Vad man ska äta i Bangkok?

Du hittar restauranger nästan var som helst i Bangkok, utanför köpcentrum, inne i marknaderna eller längs trottoaren. Missa inte gatuköken som erbjuder billig och välsmakande mat du inte hittar i vanliga turistrestauranger. Om du är bekymrad över hygien, ta en titt själv. Den grundläggande tumregeln gäller, om maten ser färsk ut, oljan i pannan inte är mörkt och sörjigt brun och maten blir ordentligt kokt framför dig är det i allmänhet säkert att äta. Ät i gatuköken vid lunchtid, när maten är färskast. Wok, grillat och soppa gjord av kokande vatten erbjuder är oftast bra mat. Undvik att äta något rått eftersom detta kan ha tvättats i förorenat vatten, undvik också krossad is som man inte vet var den kommer ifrån. Följ dessa grundläggande regler och njut av vad Bangkoks restauranger har att erbjuda.