Grand Palace

Detta är ett måste vid ett besök i Bangkok och Thailand. Det bländande och spektakulära Grand Palace är utan tvekan stadens mest berömda landmärke. Grand Palace började byggas 1782 och var i 150 år hem för den thailändska kungen, den kungliga domstolen och det administrativa sätet för regeringen. Grand Palace fortsätter att ha besökare tack vare sin vackra arkitektur med stor detaljrikedom, som är en stolt honnör för kreativitet och hantverk till det thailändska folket. Innanför Grand Palaces murar finns den andliga kärnan i det thailändska kungariket.

Thailands kungar bor inte längre i Grand Palace men det används fortfarande vid alla möjliga ceremoniella tillfällen.

Trots närheten från Grand Palace till Wat Phra Kaew, finns det en distinkt skillnad i stil mellan det klassiska thaitemplet Wat Phra Kaew och det mer europeiskt inspirerade Grand Palace.

Tänk på klädseln

Strikta regler ang. klädsel gäller. Grand Palace och Wat Phra Kaew är Thailand mest heliga platser. Besökarna måste vara ordentligt klädda innan de får komma in i templet. Män bör bära långa byxor och tröjor med ärmar. Om man bär sandaler eller flip-flops ska man ha strumpor, med andra ord inte visa bar fot. Kvinnor måste vara klädda på ett sådant sätt att man inte ser genom kläderna eller visar bara axlar. Om man är felaktigt klädd kan man vid den ingången låna kläder i en monter mot en disposition.

  • Öppet: Dagligen 08:30 – 15:30
  • Biljetter: Biljett kostar 200 baht och inkluderar inträde till Vimanmek Palace och Abhisek Dusit Throne Hall.
  • Var: Na Phra Lan Road, Rattanakosin (Old City)