Undvik bluffen

Det finns mängder av svenskar som åker till Thailand varje år. De allra flesta resor till Bangkok brukas uppskattas av den absolut största delen av de turister som ger sig iväg. Däremot är det tyvärr de turister som råkar ut för bluffar. Det kan handla om små och stora bluffar som vissa thailändska medborgare sysslar med. Nedan har vi radat upp några bluffar som du bör undvika.

Bluffar

Nedan har vi valt att rada upp några klassiska turistbluffar som finns i Thailand. Det är en hjälp för dig att kunna skydda dig mot bedrägerier.

  • Uthyrningar av vattenscootrar & mopeder

Vissa uthyrningar av fordon såsom mopeder, vattenscootrar, och bilar kan ibland försöka sig på en bluff mot dig. De påstår att du har skadat eller förstört fordonet och vill därför ha betalt för skadorna. Därför kan det vara viktigt att undersöka fordonet, kanske ibland ta en bild av fordonet innan du hyr.

  •  Droger på festgatorna

Likt som många andra festdestinationer som Bangkok så förekommer det olika typer av droger. Viktigt är det därför att hålla uppsikt över sitt glas/mat för att undvika att någon vill droga ner dig. Droger kan användas för att få dig mindre uppmärksam, förvirrad eller i vissa fall medvetslös.

  • Priser i affär

Många försäljare i Thailand har valt att lägga på en extra avgift på sina grejer. Detta för att det ingår att du ska pruta på de saker som du kan köpa. Som försäljare i Thailand så handlar det om att kunna ta så högt pris som möjligt.

  • Juveler i Thailand

Det finns många försäljare i Thailand som säljer smycken, juveler m.m. Det har många gånger förekommit att de säljer falska juveler, eller undanhåller sanningen till de blanka stenarna. Det är därför alltid en bra idé att undvika köpa juveler i Thailand om du inte är säker på att de är äkta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *